Arbetsgivare i kommunen

Har du fått jobb i vår kommun eller funderar du på att söka jobb här? Här är några saker som kan vara bra att ha koll på om arbetslivet i kommunen.

Behovet av kompetens i kommunen

Arbetsmarknaden är bred och arbetslösheten är låg. Robertsfors kommun ligger mitt emellan de två växande städerna Umeå och Skellefteå och de miljardsatsningar som nu sker i norra delen av Sverige märks tydligt även här.

Om ni är en familj eller ett par och en av er får arbete i Robertsfors kommun och ni vill flytta hit hjälper vi er gärna. Ta kontakt med oss genom att fylla i formuläret på sidan Nyfiken på att leva i Robertsfors.

De största arbetsgivarna

Den största arbetsgivaren inom den offentliga sektorn är Robertsfors kommun.

Den största privata arbetsgivaren är Techsam electronics AB.

Andra större arbetsgivare är Coorstek, Jit mech och Norrlandsgjuteriet.

De större företagen är bara en del av bilden. Här finns ett stort antal en – och fåmansföretag. Är det något som kännetecknar arbetsmarknaden i Robertsfors så är det mångfalden och bredden. Kommunen präglas av en väl utvecklad entreprenörsanda. I kommunen finns också många lantbruk/skogsföretag som innefattar allt från mjölkproduktion och odling.

Om du vill starta eget

Starta eget, driva och utveckla!

VI hjälper dig som är eller är på väg att bli företagare. Vi vägleder dig och samordnar dina kontakter med kommunen, så det blir enklare för dig att starta, driva eller utveckla ditt företag.

Vi finns här för dig

Har du en fråga kring ditt företagande? Vi hjälper dig med allt från tips, råd och guidning till rätt person eller organisation, till att samordna och förenkla för dig i dina kontakter med kommunen.

Vi ringar in dina behov och ser till att du får träffa den eller de kommunala representanter som kan hjälpa dig vidare, vid ett och samma tillfälle. Det kan till exempel handla om tillstånd, regler, mark eller lokaler. Vi hjälper dig även med kontakter med region och statliga myndigheter.

Varva ner efter jobbet

För att kunna prestera på jobbet behövs också finnas möjlighet att koppla av. Oavsett vad du vill fylla din fritid med – kultur och inspiration, matupplevelser, vacker natur eller idrott så hittar du det i Robertsfors kommun.

Här finns stora möjligheter att kombinera arbete med den fritid du själv önskar. Det ger livskvalitet!