Målinriktat kulturstipendium

Mörkhårig kille sjunger i mick, oskarp bakgrund.

Foto: ljuvafoto

Robertsfors kommuns målinriktade kulturstipendium utdelas till personer för utbildningsändamål eller genomförande av kulturprojekt.

Personer som är mantalsskrivna i eller har anknytning till kommunen samt grupper, föreningar eller organisationer som är verksamma i kommunen, är berättigade att söka stipendiet.

Ansökan görs via e-tjänst efter det att stipendiet utlysts vilket sker 15 november till 31 december varje år. Övrig tid är tjänsten stängd.

Beslut om vem som blir stipendiat tas av kommunstyrelsen. Kommunstyrelsens beslut skall kortfattat motiveras. Det är även kommunstyrelsen som beslutar om hur och när utdelningen sker.

Kommunens kulturstipendier

Robertsfors kommuns kulturstipendium är avsett att stödja och uppmuntra verksamhet inom skilda kulturella områden såsom litteratur, musik, konst, dans, foto, teater, konsthantverk, hembygdsverksamhet och andra därmed jämförbara områden. Kulturstipendium utdelas till personer som är mantalsskrivna i kommunen eller har anknytning till kommunen, dels grupper, föreningar eller organisationer som är verksamma inom kommunen.