Alkohol- och drogmottagning

Upplever du negativa konsekvenser av alkohol, droger eller spel om pengar, är anhörig eller på annat sätt möter personer i riskzonen för beroende kan du få stöd av alkohol- och drogmottagningen.

Om oss

Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning, bedömning, samordning och behandling av korttidskaraktär. Har du blivit gripen av polisen för rattfylleri eller drograttfylleri erbjuds du samtal hos oss.

Alkohol- och drogmottagningen är en samverkan mellan Umeå kommun och Region Västerbotten. Vår verksamhet riktar sig till dig som är över 18 år i Umeå, Nordmaling och Bjurholm.

Samtal om alkohol

Vi erbjuder upp till fem individuella samtal där vi arbetar för att du ska kunna uppnå det mål du har. Ibland kan helnykterhet vara målet, ibland kontrollerat drickande. Vi ger stöttning och råd för att underlätta för dig att uppnå ditt mål. Vi kan erbjuda information och rådgivning enligt aktuell forskning på området.

Samtal om droger

Vi erbjuder upp till fem rådgivande och motiverande samtal.

Samtal om spel om pengar

Om du upplever att ditt spelande om pengar är ett problem för dig är du välkommen, vi erbjuder upp till fem individuella samtal och om ytterligare behov av stöd finns erbjuds kursen Till Spelfriheten.

Stöd till anhöriga

Du som är anhörig är alltid välkommen till oss för din egen skull. Vi erbjuder både enskilda samtal och grupper. Vi har anhöriggrupper för dig som lever i en nära relation med en person med beroende. Syftet med dessa grupper är att ge kunskap och insikt samt möjlighet att dela sina erfarenheter med andra för att få en förbättrad livskvalitet.

Besöksadress:

Dragonens hälsocentral
Ridvägen 12
903 25 Umeå

Kontaktperson

Alkohol- och drogmottagningen
090-785 47 00

Telefontider:
måndag–fredag, kl. 8.00–11.00

Om vi inte svarar går det bra att lämna meddelande så ringer vi upp. Röstbrevlåda dygnet runt.

alkohol.drogmottagningen@umea.se

Vill du få kontakt med socialsekreterare?

De nås på telefontid Mån, Tis, Tors, Fred 8:30-9:30 via växel 0934-14000