Bruksam returmarknad

Två kvinnor tittar på gardiner på galge, många prylar i förgrund och bakgrund.

Bruksam är Robertsfors returmarknad, en kretsloppsbutik där du kan fynda möbler, heminredning, textilier med mera. Bruksam är en del av den kommunala verksamheten och fungerar även som plattform för personer som vill arbetsträna.

Bruksam butik

På Bruksam hittar du allt från teknik, belysning, små och stora möbler till smycken och porslin. Allt är genomgånget av Bruksams personal. Genom att handla här sparar du pengar och bidrar till ett hållbarare samhälle. Varorna som säljs i butiken kommer både från privatpersoner och från kommunens överskott.

Inlämning av varor

Förutom kommunens överskottsmaterial som finns till försäljning, Kan även du som privatperson lämna in saker som går att återanvända. Genom att lämna här så minskar du sopberget och värnar om miljön. Du stöttar också en verksamhet som skapar arbetstillfällen och arbetsträning.

Kommunal återanvändning

Bruksam tar hand om kommunens överskott och gör det tillgängligt för kommunens verksamheter. Det den ena verksamheten inte längre behöver kan en annan verksamhet ha nytta av. På så sätt minskar behovet av att köpa nytt inom kommunen.

På Bruksam kan du också

Jag vill lämna in saker till Bruksam, hur gör jag det?

Du kan lämna in varor till Bruksam måndag-torsdag kl. 08:00-16:00 samt fredagar kl. 08:00-14:00.

Vi har även en containerbod på återvinningscentralen Fagerliden där man också kan lämna in saker som går att återanvända. Har du frågor? Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Kan Bruksam hämta saker som jag vill skänka?

I mån av tid har vi möjlighet att hämta upp saker, om dessa finns på bottenvåningen. Kontakta oss på mail eller telefon. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Tar ni emot kläder?

Nej, vi tar inte emot kläder. Om man vill skänka kläder kan man lämna dem till bland annat Röda Korset.

Latrintunnor - köp, pris och hantering av tunna

Du kan köpa latrintunnor på Bruksam på:

måndag-torsdag kl. 08.00-16.00
fredagar kl. 08.00-14.00.

Vi tar endast emot swishbetalning.

När tunnan är full

Latrin får bara lämnas i godkända engångsbehållare från Robertsfors kommun (dessa säljs på Bruksam returmarknad). Godkända tunnor lämnas kostnadsfritt på reningsverken i Bygdeå, Robertsfors och Ånäset.

Tänk även på att

  • påsar ska inte användas i tunnan
  • använd tunna ska förslutas med medföljande lock
Pris för latrintunna 2024

Produkt

Pris i kronor

Latrintunna med lock

375