En vit skåpbil med kåpsläp stor framför en byggnad med garageport. På byggnaden finns en skylt med texten Bruksam.

Bruksam returmarknad

Bruksam är Robertsfors returmarknad, en kretsloppsbutik där du kan fynda möbler, heminredning, textilier med mera. Varorna kommer både från privatpersoner och från kommunens överskott. Bruksam är en del av den kommunala verksamheten och fungerar även som plattform för personer som vill närma sig arbete eller studier.

Öppettider: tisdag- torsdag kl. 13:00-17:00. 
Som en del av Myller kommer vi att ha kvällsöppet torsdag 25 maj kl.13-19.


Välkomna!


❕ Bruksam kommer att byta lokaler under 2023, detta för att ge plats till det nya tillagningskök som ska byggas vid Jenningsskolan. Butiken håller öppet till och med v. 27. Sedan stänger vi butiken för att påbörja flytten. (Vi fortsätter med försäljning av latrintunnor, ring 070-239 50 82 för mer information.)
Vi stoppar mottagningen av varor i butiken från och med 15 maj 2023, det går dock fortfarande bra att lämna varor i containern på Fagerliden.


Bruksam butik

På Bruksam hittar du allt från teknik, belysning, små och stora möbler till smycken och porslin. Allt är genomgånget av Bruksams personal. Genom att handla här sparar du pengar och bidrar till ett hållbarare samhälle.

Inlämning

Förutom kommunens överskottsmaterial som finns till försäljning, Kan även du som privatperson lämna in saker som går att återanvända. Genom att lämna här så minskar du sopberget och värnar om miljön. Du stöttar också en verksamhet som skapar arbetstillfällen och arbetsträning.

Kommunal återanvändning

Bruksam tar hand om kommunens överskott och gör det tillgängligt för kommunens verksamheter. Det den ena verksamheten inte längre behöver kan en annan verksamhet ha nytta av. På så sätt minskar behovet av att köpa nytt inom kommunen.

På Bruksam kan du också

Du kan även följa Bruksam på Facebook, se under “Länkar”

Kontaktperson

Bruksam Returmarknad
(Vid Jenningsskolan)
Hantverkargränd 5,
915 31 Robertsfors
Telefon: 070-239 50 82

Arbetshandledare Bruksam

Ewelina Persson

0934-140 54

eln@robertsfors.se