Band repar i mörk lokal. I bakgrunden en LOUD-skylt.

LOUD

LOUD Program är ett internationellt musikprogram som erbjuder högkvalitativ utbildning av instruktörer i världsklass till grundskoleelever. Eleverna skapar sina egna band, bandnamn och bandfoton. De lär sig sina favoritlåtar, samt skriver och spelar in sitt material.

Musikprogrammet finns i 19 skolor i USA, och sedan Januari 2020 även i Sverige. Det första LOUD Program Sweden finns nu i den mångkulturella skolan Vällingby Park, Pysslingens Skolor i Stockholm. Robertsfors varden andra kommunen i Sverige att genomföra projektet.

Medlemmarna i Sahara Hotnights  fick sitt genombrott när de var 17 år gamla. De hade då spelat ihop sedan tioårsåldern.

“Jag vill erbjuda elever samma hjälp som jag fick när jag var ung och började spela trummor, och jag insåg snabbt att programmet gjorde skillnad bland ungdomarna i Los Angeles. Det känns fantastiskt att svenska skolor delar tron på att enighet och samarbete mellan människor och kulturer är viktigt och att det börjar i skolorna.”
– Josephine Forsman

LOUD Robertsfors

Deltagarna i LOUD Program håller till på ungdomsgården Globalen i Robertsfors och bildar band med 5–6 elever i varje band. Genom LOUD Program får deltagarna uppleva vad som ingår i att vara ett band, gemenskap, kreativitet, låtskrivande och uppträdanden.

LOUD kostar inget, man ska gå i årskurs 6-9 läsåret 20/21 för att kunna delta.

Se bandens musikvideor här!