Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kommunens motsvarighet till riksdagen,

Kommunfullmäktige beslutar i ärenden som rör mål och riktlinjer för den kommunala verksamheten, den kommunala skattesatsen, taxor och avgifter samt andra övergripande och för kommunen viktiga frågor. Kommunfullmäktige i Robertsfors kommun består av 31 ledamöter.

Mandatfördelning

I Robertsfors kommun gäller följande mandatfördelning i kommunfullmäktige

  • Socialdemokraterna, 13
  • Centerpartiet, 9
  • Moderaterna, 3
  • Sverigedemokraterna, 3
  • Vänsterpartiet, 2
  • Kristdemokraterna, 1

Protokoll

Nyligen justerade protokoll hittar du på den digitala anslagstavlan.

Till Anslagstavlan

Äldre protokoll finner du här.

Webbsändning av kommunfullmäktige

Obs: YouTubes livesändningar fungerar inte längre i Internet Explorer. Använd en annan webbläsare, till exempel Google Chrome, Edge, Firefox, Safari eller Opera.

Om produktionen

I Robertsfors kommun har vi direktsända webbsändningar från kommunfullmäktige i samverkan med YNK produktion AB. Du kan även titta på webbsändningarna i efterhand. Sändningen finns att se på kommunens Youtube-kanal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Robertsfors kommun i samarbete med YNK Produktion AB filmar och webbsänder kommunfullmäktiges sammanträde. För information kontakta Ynk produktion.

Tel: 070-674 07 48
E-post: tina@ynk.se

Allmänhetens frågestund

I inledningen av varje kommunfullmäktigesammanträde finns det möjlighet för dig som boende i kommunen att ställa frågor direkt till kommunfullmäktige.

Skicka in fråga

Du kan lämna in din fråga i förväg eller ställa den muntligen under frågestunden.

Om du vill får du närvara när din fråga tas upp i sammanträdet. Du har inte någon rätt att yttra dig på sammanträdet om inte ordförande ber dig svara på något i anledning av en fråga du ställt. Kontakta kommunen om du har frågor om allmänhetens frågestund och vilka regler som gäller för att ställa en fråga till fullmäktige. Om du vill lämna in din fråga i förväg, kan du skicka den via post eller e-post.

Postadress:
Kommunfullmäktige
Robertsfors kommun
Storgatan 13
915 81 Robertsfors

Skicka in fråga via e-post här