Evenemangsdatum: Artikeln publicerades 16 februari 2024

Uppdatering: Utebliven skolskjuts

Uppdatering om taxiskolskjutsar den 16 februari

Arbetet med att finna en lösning för taxiskolskjuts för elever i Robertsfors kommun fortsätter. Kommunen arbetar för att komma till en långsiktig lösning så snart som möjligt.

I går, den 15 februari, hade Robertsfors kommun (tjänstepersoner och politik) ett möte med Tians Taxi, Grimsmark taxi samt Björkstadens beställningscentral för att stämma av det uppkomna läget med uteblivna taxiskolskjutsar för eleverna i kommunen. På mötet beslutades det att förvaltningen ihop med de externa aktörerna går vidare för att se om gällande avtal kan överlåtas till en ny operatör samt hur Transportstyrelsen ställer sig till denna lösning.

Ärendet går nu vidare till Robertsfors Kommunstyrelse den 19 februari där förslaget till beslut är att avtalet för skolskjutsar överlåts till annan operatör.

Berörda vårdnadshavare får information via Schoolsoft.

-----

15 februari

Nu på morgonen fick Robertsfors kommun vetskap om att den leverantör av skolskjutsar som kommunen anlitat inte kan fullfölja sitt uppdrag från och med idag.

Det innebär att barn som åker med taxiskjuts inte har kunnat ta sig till skolan på morgonen. Information går ut löpande till vårdnadshavare via Schoolsoft. Kommunen arbetar skyndsamt för att lösa skolskjuts för dessa elever.

Linjetrafik med bussar går som vanligt enligt tidtabell.

Vid eventuella frågor kontakta samhällsbyggnadschef Torsten Lindqvist torsten.lindqvist@robertsfors.se tel: 0934-14104