Artikeln publicerades 18 januari 2024

Nu öppnar en nyskapande ungdomsgård i Bygdeå!

Faluröd, snöpiskad, husvägg med skylt Bygdeå bibliotek. Det lyser i två fönster. 

Den nya ungdomsgården för kreativt skapande, Kuggen, delar lokal med Bygdeå bibliotek.

Idag, torsdag den 18 januari, öppnar den nya ungdomsgården Kuggen i Bygdeå, en ungdomsgård med nytänkande och kreativ inriktning!

Kuggen är ett samarbete mellan Robertsfors bibliotek och fritidsgårdarna i Robertsfors kommun. En helt ny ungdomsgård i Bygdeå öppnas, om än till en början på försök, i Bygdeå biblioteks fina lokaler. Den nya ungdomsgården Kuggen har en skapande och kreativ profil.

Varje torsdag kväll fram till sportlovet mellan kl. 17.00 och 20.00 finns personal på plats för ungdomarna som på olika sätt vill skapa, genom att pyssla, skriva, spela musik eller på annat sätt vara kreativ tillsammans med andra ungdomar.

Idén till en ungdomsgård med skapande profil kom från början från ett besök i USA.
– Våra tankar om att starta något likvärdigt i Robertsfors kommun började ta form efter ett studiebesök på en annorlunda ungdomsgård i USA. Tillsammans med kultur- och bibliotekschef Åsa Lundström började vi i höstas planera för en kreativ ungdomsgård i Bygdeå, säger Madelene Persson, chef för fritidsgårdsverksamheten i Robertsfors kommun.

Det är med glädje som Madelene Persson och Åsa Lundström med personal nu ser det teoretiska planerandet bli en verklighet som vuxit fram och resulterat i nydanande Kuggen.
– Förhoppningen är att Kuggen blir en träffpunkt för Bygdeås kreativa och skapande ungdomar. Kuggens grund kommer att vara skapande utifrån ungdomarnas egna önskemål men även föreläsare, kreatörer och andra kommer att bjudas in till våra kvällar. Kuggen kommer att bemannas med två fantastiska och kreativa fritidsledare, säger Madelene Persson som hoppas på ett stort intresse och en förlängning efter provperioden.