Artikeln publicerades 27 juni 2024

De fick priser och stipendier av kommunen

Två kvinnor håller ett diplom och en check.

Anja Olofsson och Marina Burman från Robertsfors Motorsällskap tog emot utmärkelsen vid ceremonin under Myller - medborgardagar i Robertsfors kommun i slutet av maj.

I samband med Myller, medborgardagarna i Robertsfors kommun i slutet av maj, uppmärksammades stipendiater och pristagare i kommunen under en ceremoni i Centrumhuset i Robertsfors.

Årets pristagare

Årets ungdomsledare tilldelades Elin Lundström (Robertsfors IK)).
Motivering: Utmärkelsen går till en ledare som är både välutbildad som tränare och driven när det gäller rörelserikedom. Hon har en viktig roll i föreningen när det gäller att inkludera nya unga ledare och är en naturlig förebild för föreningens yngre.

Årets förening blev Robertsfors Motorsällskap.
Motivering: Utmärkelsen går till en förening som ständigt arbetar med utveckling och inkludering på olika sätt. Detta arbete har lett till att föreningens medlemsantal ständigt ökar och att man därför också har möjligheten att ta sig an större arrangemang för allmänheten. Här finns det flera starka eldsjälar som alltid ställer upp och gör sitt yttersta för att skapa en meningsfull fritid.

Magnus Andersson utsågs till årets eldsjäl.
Motivering: Utmärkelsen går till en fantastisk ”doer” som är aktiv i flera föreningar och som ser till att saker händer. Hans outtröttliga arbete bidrar till rörelseglädje och folkhälsan i kommunen för både barn och vuxna.

Årets Ungdomsstipendium tilldelades Emanuel Lövgren (Nysätra Pistolklubb) och Elise Jonsson (Bygdsiljums MK).
Motivering Emanuel: Utmärkelsen går till ett riktigt framtidslöfte inom sin idrott. År efter år har han visat på nya fantastiska resultat. Idag är han en av Sveriges skarpaste i sin idrottsgren.
Motivering Elise: För sina framgångar i skotercross, både nationellt och internationellt.

Kulturstipendier

Kulturstipendier delades också ut under ceremonin.

Hedersstipendium för kulturinsatser tilldelades Olof Wretling.
Motivering: På både varmt och underfundigt vis kryddar årets stipendiat sina historier med platser, företeelser och människor från Robertsfors kommun.
Han sätter på så vis kommunen i blickfånget, både i etern och framför strålkastarskenet på scener i övriga Sverige!


Katarina Roos beviljades det målinriktade kulturstipendiet.
Motivering: Efter 9,5 års konststudier inom textil, keramik och bild hamnade årets stipendiat återigen i Västerbotten.
Just nu arbetar hon mest med att köpa in råull och förädla till garn som hon färgar och sedan stickar till unika plagg. Parallellt utvecklar hon sina kunskaper i korgflätning med pil och vide.
Detta stipendium söktes för utbildning i korgflätning på Hemslöjdsföreningens kursgård Sätergläntan i Dalarna.