Feriearbeten 2021

Är du ung och vill testa ett framtidsjobb? Sommaren 2021 erbjuds du som är född 2005 och är folkbokförd i Robertsfors kommun, möjlighet att ansöka om feriearbete.
Genom ett feriearbete vill vi att du får en inblick i arbetslivet genom att prova på ett yrke.

Ett feriearbete är detsamma som ett sommarjobb men ersätter ingen annan personal. Det krävs inte heller att du på egen hand ska klara av arbetsuppgifterna. Du får handledning och introduktion till de uppgifter du ska utföra.

Vem kan söka feriejobb?

Alla som är födda 2005 har möjlighet att söka feriearbete. Du behöver alltså inte ha fyllt 16 år när arbetet påbörjas men ska göra det under innevarande år. I mån av plats kan utrymme även ges till ungdomar födda 2004. Du som tidigare haft feriejobb som förmedlats via Robertsfors kommun kan dock inte söka igen.

• Du ska kunna arbeta självständigt 6-8 timmar/dag.
• Du ska vara folkbokförd i Robertsfors kommun.
• Feriearbetaren arbetar under tre till fyra veckors period, maximalt 120 timmar.

Feriearbetsplatserna finns hos privata arbetsgivare, föreningar samt Robertsfors kommun. Platserna lottas ut och är inte valbara.

Medicinska skäl som begränsar dina arbetsmöjligheter tas i största möjliga mån hänsyn till. Kontakta feriesamordnare för vidare dialog.

Ungdomar – Ansökan

Ansökan för sommaren 2021 är öppen från den 8 mars till och med den 4 april. Observera att vi inte kan hantera sena ansökningar.

Du ansöker om feriearbete genom e-tjänsten: Ansökan om Feriearbete 2021 (extern-länk)

Arbetsgivare – Ansökan

Många ungdomar vill ha feriearbete och konkurrensen om platserna är hård. För att ge föreningar och företag resurser att ha fler ferieplatser i vår kommun finns möjligheten att söka stimulansbidrag. Insatsen riktar sig i första hand till elever i årskurs 9, därefter gymnasieelever i årskurs 1. Läs mer och ansök på sidan för arbetsgivare (intern-länk).

Kontaktperson

Kordinator/Arbetskonsulent

Petra Andersin

0934-141 16

070-611 03 04

petra.andersin@robertsfors.se