Ditt val gör skillnad!

Nu är det allvar. Smittspridning av covid-19 är fortfarande stor i Västerbotten. Det innebär konsekvenser för oss alla, för sjukvården och för hela samhället. Du och alla andra MÅSTE lyssna och följa råd och restriktioner! Nu. Läs mer på 1177.se eller här på kommunens webbplats.

Läs mer
Gul stuga med träaltan och vimplar på väggen.

Demokratistugan Robertsfors

Som de enda kommunerna i Västerbotten står Robertsfors och Dorotea kommuner värdar för demokratistugan när den besöker länet på sin Sverigeturné. Denna sida kommer löpande att uppdateras med information, program samt annat material.

Demokratistugan i Robertsfors 19-21 augusti 2021

Dorotea är den första kommun som har demokratistugan fysiskt på plats under Sverigeturnén. Stugan besöker Dorotea 16-18 augusti, därefter fraktas stugan till centrala Robertsfors som står värd 19-21 augusti. Det blir tre dagar fullspäckade av aktiviteter, föreläsningar och intressanta samtal! Nedan kommer vi att fylla på med programpunkter och innehåll allteftersom. Programmet kan även komma att ändras.

Program i Robertsfors

Torsdag 19 augusti kl. 11:00-16:00

TidAktivitet
12:00-12:45Invigning

Fredag 20 augusti kl. 11:00-16:00

TidAktivitet

Lördag 21 augusti kl. 11:00-16:00

TidAktivitet

Demokratistugan och Covid-19

I likhet med all annan utåtriktad verksamhet påverkas Demokratistugans turné av Covid-19. Från början var planen att turnén skulle starta under hösten 2020 men på grund av rådande coronaläge har starten av turnén skjutits upp till våren 2021.

Kommittén Demokratin 100 år för en kontinuerlig dialog med Folkhälsomyndigheten (FHM) och följer myndighetens uppdateringar och rekommendationer. Utifrån FHM:s rekommendationer gör kommittén bedömningen att turnén bör kunna genomföras under rådande omständigheter men med vissa justeringar. Vi fortsätter att följa FHM:s rekommendationer och utvecklingen av smittläget.