Specialkost

Information till föräldrar som har barn/elever med behov av speciell kost av medicinska skäl.

 

Specialkost av medicinska skäl

 

För elever/barn som av medicinska skäl inte kan äta den mat som serveras erbjuds ett alternativ som motsvarar matsedelns mat. Du som är överkänslig eller har allergiska besvär mot födoämnen ska tryggt kunna äta maten som serveras. Köket tillagar enligt specialkostintyget med noggranna säkerhetsrutiner för att garantera att du får rätt mat. I verksamhetens egenkontrollprogram finns rutiner som beskriver hanteringen av specialkoster. Specialkosten uppfyller näringsrekommendationerna, undantag kan förekomma vid avvikande kost på grund av sjukdom. På grund av risken för svåra allergiska reaktioner av nötter inklusive jordnötter, mandel och sesamfrön förekommer dessa livsmedel inte i vår verksamhet.

 

Tundalsskolans kök tel. 141 51 öppet 07.00-15.30
Jenningsskolan tel. 141 83 öppet 06.45-15.15
Bygdeå skolkök tel. 143 14 öppet 06.45-15.30
Djäkneboda skola tel. 143 14 öppet (ring Bygdeå kök )
Nybyskolans kök tel. 142 43 öppet 07.00-15.30
Åkullsjöns skolkök tel. 143 04 öppet 07.00-14.00 (ring skolan före 08.00)

Vi som arbetar inom måltidsservice önskar ert barn välkommen till oss!

Specialkost av religiösa eller etiska skäl

För elever i skolmatsalarna och barn i förskolan så behöver det inte ansökas om specialkost av religiösa eller etiska skäl.

Eleverna i skolan erbjuds alternativ mat i det ordinare utbudet. Alternativet som erbjuds följer kommunens kostpolicy, skollagen och livsmedelsverkets näringsrekommendationer. Vårdnadshavaren meddelar ändå klasslärare/mentor kosten så de känner till den när de ska beställa utflyktmat etc.

Har du barn i förskolan så meddelar vårdnadshavaren förskolepersonalen vilken kost barnet ska ha så personalen har möjlighet beställa alternativ kost från tillagningsköken. Alternativet som erbjuds följer kommunens kostpolicy, skollagen och livsmedelsverkets näringsrekommendationer.

 

 

 

 

 

Kontaktperson

Kostchef

Ulrika Karlsson

0934-14006

ulrika.karlsson@robertsfors.se