Brun kalv tittar in i kameran. Grönt gräs och blå himmel.

Lärlingsutbildning för arbete inom lantbruk

Lärlingsutbildning i Robertsfors med inriktning mot djurhållning och mjölkproduktion inom lantbruk. Utbildningen är skolförlagd men kan även ges som fjärrundervisning.

Är du intresserad av att arbeta inom lantbruk? En av de största näringarna i Västerbotten är lantbruksföretagande och de behöver utbildad arbetskraft. Vi på Lärcentrum i Robertsfors erbjuder därför, i nära samverkan med företagen, en utbildning i lantbruksarbete med djurhållning i mjölkproduktion.

Lärlingsutbildningen är upplagd med 3 dagar arbetsplatsförlagd utbildning (APL), 1 dag teori på Lärcentrum i Robertsfors eller via fjärrundervisning och 1 dag hemstudier. Fokus på utbildningen är att du ska få kunskaper för att kunna arbeta i ett modernt lantbruk med mjölkproduktion.

Utbildningens innehåll

800  gymnasiepoäng med bl a kurserna Djurhållning, Lantbruksarbete och Fordon och transport.  Utbildningen bedrivs på heltid under perioden 2021-09-13 – 2022-06-17 och är berättigad till studiefinansiering via CSN.

Förkunskaper

Goda kunskaper i svenska språket motsvarande grundskolenivå. Behörighet till vuxenutbildningen, vilket innebär att du antingen är över 20 år eller har Gymnasieexamen eller Studiebevis. Du ska kunna ta dig till och från lantbruket och kunna ta traktorkort.

Kostnader

Utbildningen är gratis men du får själv bekosta kurslitteratur, kläder och skor samt utlägg för traktorkort. 

Ansökan

Ansökan görs med Ansökningsblankett som du hittar till höger under dokument. Skicka även med ett kort personligt brev med beskrivning av dig själv och berätta varför du vill gå utbildningen samt bifoga betyg från tidigare gymnasieutbildning eller motsvarande.

Sista ansökningsdag 2021-06-28.

För frågor eller mer information är du välkommen att kontakta oss på Lärcentrum.

Kontaktperson

Administratör
Anna Pålskog
Telefon: 0934-141 72
anna.palskog@robertsfors.se

Lärare
Henry Rahm
Telefon: 0934-142 08
henry.rahm@robertsfors.se

Rektor

Monica Lindgren

0934-141 77

070-233 45 85

monica.lindgren@robertsfors.se