Ansök om din riksfärdtjänstresa inför jul senast 8 november

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Flygbild på vinterväg i snöig skog. en bil kör ensam på vägen.

Resor med riksfärdtjänst under julhelgen 22/12 till 26/12.
Tiden går och nu är det snart jul igen. För några innebär det resor till nära och kära. Tåg, flyg och buss blir snabbt fullbokade. Även taxibilar och specialfordon finns i ett begränsat antal. Ansök därför om riksfärdtjänstresa i god tid. Om din ansökan kommer in för sent eller är ofullständig, kan det innebära att din ansökan inte hinner hanteras i tid.
Ansök i god tid

En riksfärdtjänstresa görs i två steg:
1) Ansökan om riksfärdtjänstresa hos kommunen
2) Om ansökan beviljats av kommunen beställer resenären själv resa hos Riksfärdtjänsten AB

Senast onsdag 8 november måste ansökan om resa inför jul kommit in till kommunens handläggare för att hinna handläggas i tid (se tidsfrist för resebeställningar hos Riksfärdtjänsten nedan). Ansökan för riksfärdtjänst görs digitalt via e-tjänst på Robertsfors kommuns webbplats, www.robertsfors.se, eller genom att kontakta kommunens handläggare under telefontiden mån-tors mellan kl.10-11, för att få en ansökningsblankett hemskickad via post.

Om resa beviljats av kommunen är fredag den 8 december sista dag för resenären att beställa resa hos Riksfärdtjänsten (016–150 550). Beställ dock beviljad resa så snart du har fått ditt beslutsbrev från kommunen.

Denna information har även publicerats i tidningen Västerbottens Mellanbygd för att nå dem som inte har tillgång till dator.