Nytt projekt: Svenska för föräldralediga

i Category: Nyheter | 1 min läsning

Sedan september i år har Lärcentrum bjudit in utrikesfödda föräldrar att delta i aktiviteter på Öppna förskolan i Robertsfors genom samarbetsprojektet ”Svenska för föräldralediga”. Deltagare som studerat på SFI (svenska för invandrare) på Lärcentrum innan föräldraledigheten, men även andra utrikesfödda föräldralediga som vill fortsätta att träna sin svenska, är välkomna varje tisdag och fredag till Öppna förskolan.

Utöver att träna sina kunskaper i svenska språket, får deltagarna möjlighet att bland annat laga bebismat och lära sig olika typer av handarbeten.

Deltagarna har varit positiva och har uttryckt att det är roligt att träffa andra föräldralediga och det är bra att få bevara och utveckla sina kunskaper i svenska språket även under föräldraledigheten.

I projektet samverkar Lärcentrum, Öppna förskolan i Robertsfors samt studieförbunden ABF och Vuxenskolan. Malin Stenberg och Rose-Mari Elfridsson från Lärcentrum arbetar med projektet som stäcker sig över ett och ett halvt år och finansieras av Länsstyrelsen i Västerbotten.