Torsten Lindqvist – ny samhällsbyggnadschef

i Category: Nyheter | 1 min läsning

Torsten Lindqvist blir ny samhällsbyggnadschef i Robertsfors kommun. Han är i grunden ingenjör och har tidigare arbetat på Element Six i Robertsfors i cirka 20 år. Han har internationell erfarenhet inom produktutveckling, produktions- och företagsledning med ansvar för fabriker i Robertsfors samt Ukraina och Kina.

Nu senast kommer han från tjänsten som samhällsbyggnadschef i Nordmalings kommun där han arbetat sedan 2018.

Robertsfors kommun är i ett historiskt utvecklingsskede, ombyggnation av E4 och nybyggnation av Norrbotniabanan gör att Robertsfors kommun hamnar i centrum av Sveriges nu hetaste tillväxtområde. Kommunens samhällsbyggnadssektor har där en central och grundläggande roll för bland annat arbetet med kvalitativ service gentemot ett ökande antal medborgare.

– Jag ser fram emot att skapa förutsättningar för tillväxt genom aktiv samhällsplanering och förtroendeskapande relationer. Robertsfors kommun har idag goda förutsättningar till en fortsatt positiv utveckling med redan pågående arbete att tillvarata organisationens samlade kompetens samt en positiv samhällsutveckling i närområdet, säger Torsten Lindqvist.

– Vi är glada att kunna knyta Torsten Lindqvist till oss med den kompetens han besitter. Han blir en viktig del av Robertsfors kommuns utvecklingsarbete, säger Anders Persson, kommunchef i Robertsfors kommun.

Torsten Lindqvist tillträder tjänsten som samhällsbyggnadschef på Robertsfors kommun den 16 september.