Drönarflygning över Robertsfors

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Vy över ängar och golfbanan i Robertsfors. I bakgrunden syns vattentornet och golfklubben.
Vy över landskapsbrons sträckning.

Under veckorna 26–27 kommer företaget Swescan att under några dagar utföra scanning med hjälp av drönarflygningar över Robertsfors samhälle och ut mot E4:an för att samla in data för Robertsfors kommuns räkning. Det är geografiska data som samlas in, bland annat inför kommande byggnation av Norrbotniabanan.

Dessa flygningar är väderberoende så den exakta tidpunkten för flygningen styrs av att väder och vind tillåter det

Swescan kommer under morgondagen den 23 juni att utföra förberedande arbeten inför den drönarflygning och 3D-scanning av Robertsfors som ska görasunder kommande veckor. Förarbetet innebär att det kommer att ritas upp markeringar på marken för att drönaren ska få referensytor till den data som ska samlas in. Även vita märken som kan likna vita pappskivor kommer att placeras ut som referensmarkeringar på marken.