Fortsatt hög smittspridning i kommunen

i Category: Covid-19 | 1 min läsning
Stapeldiagram över antal smittade i kommunen. Högsta staplarna ses de senaste veckorna.
Diagrammet visar den höga smittspridningen i Robertsfors kommun. Den högsta stapeln från v. 2 visar att 46 personer testats positivt. Diagrammet har inte uppdaterats för v. 3 hos Folkhälsomyndigheten.

Smittspridningen i Robertsfors kommun är fortsatt hög. Under vecka 3 hade totalt 75 personer (46 v.2) testats positivt för covid-19 i kommunen. Regionen räknar även med ett stort mörkertal då många gör antigentest/snabbtest. Robertsfors kommun har gått upp i stabsläge och deltar kontinuerligt i dialog och samverkan med övriga kommuner i länet, Region Västerbotten, Länsstyrelsen Västerbotten samt andra aktörer kring coronaviruset.

Kommunens verksamheter är fortsatt ansträngda på grund av hög frånvaro hos personal, beroende på sjukdom, vab och hushållskarantän. Alla som kan och har möjlighet arbetar hemifrån. Inom barn- och utbildningssektorn är cirka 30 % av personalstyrkan frånvarande och verksamheterna jobbar dagligen med att lösa det. Målet är att så länge som möjligt ha undervisning på plats i skolorna, det är även Skolverkets linje.

Många har frågor kring vem som får testa sig och när en ska vara hemma. Nedan hittar du länkar till information.

När ska jag stanna hemma från skola/arbete?

Det kan du läsa om här på 1177 vårdguiden Västerbotten

Vem ska testa sig för covid-19?

Just nu råder tillfälliga rekommendationer för provtagning i Västerbotten. Så vilka ska provta sig och vilka bör inte? Det kan du läsa om här på 1177 vårdguiden Västerbotten<.

Vad kan jag få för ersättning när jag är sjuk?

Hos Försäkringskassan hittar du mer information om detta

Var kan jag ringa om jag har generella frågor om covid?

113 13 är Sveriges nationella informationsnummer. Hit kan du vända dig för att ge och få information om större olyckor och kriser eller om du har generella frågor kring coronaviruset som inte handlar om sjukdomssymptom.

Bilden är hämtat från Folkhälsomyndigheten: