Förskola håller stängt på grund av sjukdom

i Category: Covid-19 | 1 min läsning
Febertermometer

Just nu är det en väldigt hög smittspridning av såväl covid-19 som förkylningar i länet och det gäller även i Robertsfors kommun. Den höga sjukfrånvaron börjar att påverka kommunens verksamheter. På Åkerbäret i Ånäset har hela personalstyrkan insjuknat med förkylningssymtom, vilket får till följd att förskolan håller stängt i första hand i dag och imorgon.

– Vi har försökt att få in vikarier, men inte lyckats. De 6-7 barn som är berörda har erbjudits plats på annan förskola under de här dagarna, säger Eeva-Liisa Purolainen, skolchef på Robertsfors kommun.

Nu är det extra viktigt att alla följer råd och rekommendationer för att bromsa smittspridningen. Med så här hög smittspridning är risken stor att fler arbetsplatser och verksamheter såväl i som utanför kommunen kan komma att påverkas framöver på grund av hög sjukfrånvaro.

I korthet innebär nuvarande restriktioner att alla ska försöka hålla avstånd till andra, undvika trängsel och stanna hemma vid symtom på förkylning. Mer information finns på Krisinformation.se.