Flera nya åtgärder mot covid-19 införs 12 januari

i Category: Covid-19 | 1 min läsning
Coronavirus i förstoring

Smittspridningen har ökat kraftigt i Sverige under jul- och nyårshelgerna. Vaccinerna mot covid-19 ger ett bra skydd mot allvarlig sjukdom och död. Däremot har den nya omikronvarianten visat sig vara mycket smittsam även för de som är vaccinerade med två doser.

Därför införs nu en rad åtgärder för att minska kontakterna i befolkningen. Vissa åtgärder börjar gälla den 12 januari, medan andra kräver regeringsbeslut.

Några av råden som gäller från och med i morgon är:

Råd till vuxna personer
Alla vuxna uppmanas att begränsa antalet nära kontakter inomhus genom att avstå från större middagar och fester samt liknande sociala sammanhang. Tidigare allmänna råd om att undvika trängsel, hålla avstånd, arbeta hemifrån, resa vid andra tider än rusningstrafik kvarstår.
Serveringsställen
Krav om max åtta personer per sällskap, 1 meter mellan sällskapen och bara sittande gäster. Stängning senast kl 23.

Läs alla nya åtgärder hos krisinformation.se