Snart dags att förnya ditt färdtjänsttillstånd?

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Flygbild på vinterväg i snöig skog. en bil kör ensam på vägen.

För dig som har ett färdtjänsttillstånd som går ut under jul- och nyårshelgerna kan det vara bra att tänka på handläggningstiden och därför se till att göra din ansökan i god tid. Handläggningstiden är i normala fall tre veckor.

Ansökan för färdtjänst görs lättast via Robertsfors kommuns e-tjänst eller kontakta kommunens färdtjänsthandläggare för att få en ansökningsblankett hemskickad via post. Klicka här för att komma till sidan om Färdtjänst, där hittar du även ansökningsblankett för nedladdning samt kontaktuppgifter till handläggare.

Resa på besöksorten i annan kommun för färdtjänstberättigad

Resor i annan kommun, RIAK, kan beställas hos handläggare minst tio dagar innan avresa så att du ska hinna få kupongerna hemskickade.

Maximalt 40 kuponger på ett kalenderår kan användas för resor i annan kommun.