Resor med riksfärdtjänst under jul- och nyår

i Category: Nyheter | 1 min läsning
Flygbild på vinterväg i snöig skog. en bil kör ensam på vägen.

Tiden går och nu är det snart jul och nyår igen. För några innebär det resor till nära och kära. Tåg, flyg och buss blir snabbt fullbokade och taxibilar finns i ett begränsat antal.

Ansök i god tid

En riksfärdtjänstresa görs i två steg:

  1. Ansökan om riksfärdtjänstresa hos kommunen
  2. Om ansökan beviljats av kommunen beställer resenären själv resa hos Riksfärdtjänsten

Senast onsdag den 8 november måste ansökan om resa inför jul och nyår kommit in till handläggaren i Robertsfors kommun för att hinna handläggas i tid (se tidsfrist för resebeställningar hos Riksfärdtjänsten nedan).  Ansökan för riksfärdtjänst görs via Robertsfors kommuns webbsida eller kontakta kommunens handläggare (klicka här för att komma till sidan om riksfärdtjänst och kontaktuppgifter till handläggaren) för att få en ansökningsblankett hemskickad via post.

Om resa beviljats av kommunen är onsdag den 8 december sista dag för resenären att beställa resa hos Riksfärdtjänsten (016–150 550). Beställ beviljad resa så snart du har fått ditt beslutsbrev från kommunen.

Denna information kommer även att publiceras i tidningen Västerbottens Mellanbygd för att nå dem som inte har tillgång till dator.