Skärpta rekommendationer förlängs till 31 maj 2021

i Category: Covid-19 | 1 min läsning
Symboler och varningstriangel samt texten Skärpta rekommendationer i Västerbottens län.

– Fram till att nya rekommendationer och direktiv träder i kraft i början av juni så måste vi hålla nere smittan i Västerbotten genom våra skärpta rekommendationer som vi har sett har en positiv effekt, säger Stephan Stenmark, smittskyddsläkare i Region Västerbotten.

➡️ Umgås med få människor.
➡️ Undvik platser om det är risk för trängsel.
➡️ Fortsätt arbeta hemifrån så ofta du kan.
➡️ Res smittsäkert.
➡️ Använd munskydd i kollektivtrafiken och när du inte kan hålla avstånd.

Folkhälsomyndigheten bedömer att samhället i stort kan återgå till ett normalläge i september 2021, om vaccinationerna fortsätter som planerat och vi fortsätter följa regler och rekommendationer. Anpassningar av smittskyddsåtgärderna i landet sker gradvis beroende på läget och påbörjas den 1 juni.