Uppdatering vattenavbrott södra kommundelen

i Category: Nyheter | 1 min läsning

Den läcka i går som orsakade vattenavbrott i södra kommundelen lokaliserades och åtgärdades under natten. I samband med reparation identifierades ytterligare en läcka. Hushåll söder om Dalkarlså kan därför bli utan vatten. Samma arbetsgrupp som arbetat i natt med att laga den första läckan kommer i dag att fortsätta med att söka efter och reparera läckor.

Mer information kommer under dagen.

Se till att alla vattenkranar är stängda. Vatten kommer finnas att hämta i vattenvagn vid Djäkneboda skola uppe vid idrottshallen (har flyttats från Dalkarlså 58).

När vattnet kommer tillbaka, kan missfärgat vatten och tryckförändringar förekomma. Missfärgningen är inte farlig, men var försiktig med tvätt av kläder. Spola då kallvatten några minuter tills vattnet är helt klart.

Information skickas ut till berörda fastigheter via sms/röstmeddelande. Om du inte fått information den vägen kan du gå in på https://resident.everbridge.eu/?o=lllll0T9E för att uppdatera din kontaktinfo.

Bor du utanför det markerade området på bilden och saknar vatten är det viktigt att du felanmäler via https://www.dedu.se/…/roberts…/kommun/gator/Default.aspx