Ditt val gör skillnad!

Nu är det allvar. Smittspridning av covid-19 är fortfarande stor i Västerbotten. Det innebär konsekvenser för oss alla, för sjukvården och för hela samhället. Du och alla andra MÅSTE lyssna och följa råd och restriktioner! Nu. Läs mer på 1177.se eller här på kommunens webbplats.

Läs mer

Uppdatering om snöovädret

i Category: Nyheter | 1 min läsning

Nu på morgonen genomfördes en andra samverkanskonferens för länets olika aktörer med anledning av gårdagens snöoväder. Det är fortfarande besvärligt på vägarna. Läget för kollektivtrafiken i länet är fortfarande ansträngt och flera bussar har fastnat i snön på morgonen, vissa hållplatser i Umeå är avstängda.

SMHI har tagit bort klass 2-varningen för Västerbotten. Det snöar fortfarande men kommer att mattas av under dagen. Mycket snö på vägarna kan orsaka problem i trafiken. Om du måste ut i trafiken håll koll på trafik-och väderläget. Tänk på att hålla avstånd och visa respekt till dina medtrafikanter.

Länets krisberedskapsaktörer följer utvecklingen och arbetar nära tillsammans för att begränsa påverkan på samhället.