Robertsfors kommun vidtar åtgärder efter skärpta råd

i Category: Covid-19 | 1 min läsning

Robertsfors kommun vidtar åtgärder utifrån de skärpta allmänna råd som införts av Region Västerbotten och som gäller alla som bor eller vistas i Västerbottens län.

Nedanstående åtgärder gäller från och med onsdag 11 novembertill och med 4 januari, men kan komma att förlängas. Ytterligare åtgärder från kommunen kan tillkomma.

Vidtagna åtgärder inom Robertsfors kommun

  • Simhallen stängs för allmänheten men håller öppet för skolan och förskolor samt föreningsträning för barn- och ungdomar under 16 år.
  • Kommunens fritidsgårdar stängs.
  • Träningshallar – Robertsfors Kommun förutsätter att föreningar som bokat våra hallar för träning för personer födda tidigare än 2005 ställer in sin verksamhet. Dessa tider raderas i kommunens system och debiteras ej.
  • Biblioteken hålls öppet för återlämning och utlån men ej som mötesplats. Dagstidningar är bortplockade och samtliga arrangemang är inställda till och med den 8 december. Biblioteket har begränsade öppettider. Gå in på minabibliotek.se för mer information.
  • Robertsfors kommun pausar daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning från 16 nov till den 8 december.
  • Robertsfors kommun har beslutat att pausa lunchserveringarna för äldre. Skälet till dessa åtgärder är att vi inte kan bedriva dessa verksamheter och aktiviteter på ett säkert sätt utifrån risk för smittspridning.

Förutsättningar för ett aktivt friluftsliv förändras inte, kommunens utegym, skidspår, belysning i löparspår etcetera kommer att finnas tillgängligt som vanligt. Träna utomhus med stort avstånd till andra när inomhusträningar ställs in. Det är lika viktigt som tidigare att röra på sig.

För frågor:
Magnus Hansson
Tillväxt- & säkerhetschef
Robertsfors Kommun
mah@robertsfors.se
0934 – 14112