Välkommen till en händelserik lördag!

i Category: Nyheter | 1 min läsning

Kl. 12.00 på lördag den 12 september invigs Årets Kulturkommun i Västerbotten 2020/21 och Robertsfors tar över budkavlen efter Storuman. Invigningen sker inne på Centrumhuset med tal, bandklippning och framträdanden av brassensemble från Norrlandsoperan och Robertsfors musikskola. (Ett fåtal biljetter finns kvar och kan hämtas på Robertsfors bibliotek.)

Mässtält
Redan kl. 10.00 öppnar mässtältet på Centrumhusets innergård där alla är välkomna att prata kultur och framföra idéer om aktiviteter till representanter från Norrlandsoperan, Västerbottensteatern och Västerbottens museum. Tipsrunda och höstens program presenteras.

Sagostund
Nordiskt Berättarcentrum bjuder in till sagostund för barnfamiljer kl. 13.00 och kl. 14.00. Boka plats hos robbib@robertsfors.se eller via tel. 0934-140 24. Lokal: Diamanten, Robertsfors Fri entré.

Höstmarknad
Höstmarknad med lokala produkter pågår under invigningsdagen i Centrumhusparken mellan kl.10.00-14.00.

 

Årets Kulturkommun

Utmärkelsen Årets Kulturkommun i Västerbotten är instiftad av Norrlandsoperan, Västerbottens museum och Västerbottensteatern för att uppmärksamma en kommun i länet som ser kultur som en självklar del av ett levande och dynamiskt samhälle.

Under året kommer kulturen att vara i fokus i hela Robertsfors kommun. Motiveringen till utmärkelsen av Robertsfors som Årets Kulturkommun lyder:

För ett aktivt och mångårigt kulturstöd som möjliggjort ett rikt kulturellt föreningsliv, ett stort musik- och teaterutbud och en välbesökt årlig kulturvecka.

– Att under pågående pandemi axla titeln som årets kulturkommun i Västerbotten är en utmaning. Samtidigt är det en enorm möjlighet att få visa upp all fantastisk kultur i Robertsfors samt ta del av ett rikt kulturutbud när det behövs som allra mest, säger kommunchefen Anders Persson.

Programblad Årets Kulturkommun hösten 2020