Ditt val gör skillnad!

Nu är det allvar. Smittspridning av covid-19 är fortfarande stor i Västerbotten. Det innebär konsekvenser för oss alla, för sjukvården och för hela samhället. Du och alla andra MÅSTE lyssna och följa råd och restriktioner! Nu. Läs mer på 1177.se eller här på kommunens webbplats.

Läs mer

Sökes: familjehem och kontaktfamiljer

i Category: | 1 min läsning

Har du en extra plats i hem och hjärta? Är du snäll, trygg och flexibel? Det finns många barn och ungdomar som av olika anledningar är i behov av en extrafamilj. Just nu söker vi fler familjehem, jourhem samt kontaktfamiljer. Det spelar ingen roll om du är gift, sambo eller ensamstående, bara du känner att det finns utrymme i livet; tid, energi och engagemang. Som familjehem eller kontaktfamilj får du stöd, handledning och utbildning från Robertsfors kommun och det utgår även viss ekonomisk ersättning.

Familjehem

Som familjehem öppnar du ditt hem under en period för ett barn eller ungdom. Barnet/ungdomen kan av olika anledningar inte bo tillsammans med sin biologiska familj.

Kontaktfamilj

Barnet bor hemma men vistas hos dig ibland, exempelvis en till två helger i månaden. Du är ett stöd för både barnet och dess familj.

Jourhem

Jourhem innebär att du tar emot ett barn eller en ungdom under en begränsad tid, ofta i väntan på familjehem. Som jourhem tar du emot barn i ett akut läge och barnet kan komma att flytta in bara med några timmars varsel.

Är du intresserade och vill veta mer? Kontakta:

Sophia Lindmark, Familjehemssekreterare på Robertsfors kommun
Tel.nr: 0934-140 00
Mail: Sofia Lindmark