Nu inviger vi Robertsfors som Årets Kulturkommun  

i Category: | 1 min läsning

Utmärkelsen Årets Kulturkommun i Västerbotten är instiftad av Norrlandsoperan, Västerbottens museum och Västerbottensteatern för att uppmärksamma en kommun i länet som ser kultur som en självklar del av ett levande och dynamiskt samhälle. Under året kommer kulturen att vara i fokus i hela Robertsfors kommun. Motiveringen för Robertsfors som Årets Kulturkommun 2020/2021 lyder: “För ett aktivt och mångårigt kulturstöd som möjliggjort ett rikt kulturellt föreningsliv, ett stort musik- och teaterutbud och en välbesökt årlig kulturvecka.”

Officiell invigning

Lördag 12 september kl. 12.00 Centrumhuset, Robertsfors

Tal, bandklippning och framträdanden av brassensemble från Norrlandsoperan och Robertsfors musikskola. Lokala företrädare för kultur och politik deltar.

 Biljetter till invigningen

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och därför kommer, utöver aktörerna, 50 personer att få möjlighet att se invigningen på plats. Biljetterna är gratis och hämtas på Robertsfors bibliotek (max två biljetter/person) från och med 2 september. Först till kvarn gäller, ingen förbokning).

Invigningen kommer även att livesändas på Robertsfors kommuns hemsida.

 Övriga aktiviteter på invigningsdagen

Möt oss i mässtältet!

12 september kl. 10.00-15.00 på Centrumhusets innergård.
Kom och prata kultur, idéer på aktiviteter och samarbeten med oss från Norrlandsoperan, Västerbottensteatern och Västerbottens museum. Tipsrunda och höstens program presenteras!

Sagostund

Nordiskt Berättarcentrum bjuder in till sagostund för barnfamiljer. 12 september Kl. 13.00 och kl. 14.00.
Lokal: Diamanten, Robertsfors Fri entré.
Boka plats hos robbib@robertsfors.se eller via tel. 0934-140 24.

Se höstens programblad här: Programblad Årets Kulturkommun hösten 2020