Sommarlovsföretagarna 2020: Julias Café

i Category: | 1 min läsning

Julia Nilsson är en av Robertsfors kommuns sommarlovsföretagare 2020, hon var även sommarlovsföretagare förra året. Då som nu driver hon Julias Café på golfbanan i Robertsfors. Caféet har varit öppet i drygt två veckor, men redan märker Julia en stor skillnad jämfört med förra året.

– Det är coronapandemin. Det är många fler golfare som kommer utifrån, jag tror de passar på att hemestra nu. Vi har haft några från Skåne som åker runt i Sverige för att prova olika golfbanor, berättar hon.

En annan skillnad är att Julia i år jobbar mer med att marknadsföra caféet på sociala medier, både utbud och tjänster. Exempelvis att golfare kan förbeställa mat och fika.
– När de är på 9:e eller 18:e hålet kan de ringa så finns det klart när de kommer hit, så slipper de köa och vänta, berättar Julia.

Sommarlovsföretagarna får råd och stöd av kommunen under hela processen. Men naturligtvis är det det praktiska arbetet som är mest lärorikt.
– Genom att driva caféet har jag bland annat lärt mig att redovisa och hantera kvitton, men framförallt hur det skulle vara i framtiden om jag skulle vilja starta eget företag, det här blir ett steg på vägen.

Julias Café välkomnar både golfare och övriga fikasugna och har coronasäkrade sittplatser både utomhus och inomhus. Stötta gärna våra drivna sommarlovsföretagare!
Facebook: Julias Café
Insrtagram: @sommarforetag_juliascafe
Telefon: 072 506 78 69