Ditt val gör skillnad!

Nu är det allvar. Smittspridning av covid-19 är fortfarande stor i Västerbotten. Det innebär konsekvenser för oss alla, för sjukvården och för hela samhället. Du och alla andra MÅSTE lyssna och följa råd och restriktioner! Nu. Läs mer på 1177.se eller här på kommunens webbplats.

Läs mer

Höjd risk för skogsbrand

i Category: | 1 min läsning

Det råder eldningsförbud lokalt på Holmön i Umeå kommun. I övriga delar av Umeå samt Vindeln och Robertsfors är det höjd risk för skogsbrand. Det är mycket torrt i skog och mark och brandförsvaret uppmanar till stor försiktighet. Undvik helst att elda, även i områden där det inte är förbud.

På sidan https://umea.se/eldningsforbud (extern länk) kan du få aktuell information om områden  där eldningsförbud råder samt de regler som då gäller.