Stark förbättring för Robertsfors i “Bästa skolkommun”!

i Category: | 1 min läsning

I Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun sätter de fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan. De utser “Sveriges bästa skolkommuner” för att uppmuntra kommuner som ger sina elever, lärare och skolledare goda förutsättningar.

I årets ranking har Robertsfors kommun ökat med hela 25 placeringar, och nått 86:e plats i landet. Robertsfors är även bland landets bästa kommunerna när det kommer till andelen elever som fullföljer gymnasiet inom tre år, med en placering på plats 9!

Även i andelen med högskolebehörighet så har Robertsfors kommun ökat från placering 282 till 153, alltså en ökning på 129 placeringar!

Mer om dessa resultat och rankingen hittar ni på Lärarförbundets hemsida genom följande länk:  (extern-länk)