Nytt samarbetsavtal med AC-net och förklaring om hur felanmälan ska gå till

i Category: | 1 min läsning

Från och med den elfte juni (2018-06-11) har Robertsfors kommun tecknat ett samarbetsavtal med AC-net som berör internetleveransen till Robertsfors kommun. Förändringen innebär att Robertsfors stadsnät (bredbandsnät) kommer använda samma nätövervakning (NOC) och fälttjänst som AC-net, som är Västerbottens regionnät.

Det här är ett naturligt steg för att kunna säkra upp driften i vårt stadsnät under årets alla dagar då vi inte har egen bemanning för att kunna täcka upp detta.

Viktigt att nämna är att,

– Felanmälan för Privatkunder och Företagskunder sker alltid via er tjänsteleverantör. IT-avdelningen kommer fortsättningsvis inte hantera felanmälningar från privatkunder samt företag. Detta utförs av AC-net´s underleverantör som är Tele2.

– Felanmälan för Tjänsteleverantörer som verkar i Stadsnätet sker via vår gemensamma NOC enligt följande http://www.ac-net.se/foretag/support/