Ditt val gör skillnad!

Regionen ser en fortsatt minskad smittspridning av Covid-19 i hela länet. Men det är fortfarande för tidigt att slappna av. För alla gäller fortfarande att följa de nationella råden, hålla avstånd och undvika trängsel.

Läs mer

Funderar ni på att bli familjehem eller kontaktfamilj?

i Category: | 1 min läsning

Som familjehem öppnar ni ert hem så ett barn eller en ungdom bor hos er under en tid. Barnet eller ungdomen kan av olika anledningar inte bo tillsammans med sin biologiska familj. I kontaktfamilj vistas barn återkommande ofta över helgen med jämna mellanrum.

Familjehem och kontaktfamiljer är vanliga familjer. Det spelar ingen roll om man är gift, sambo eller ensamstående, bara man känner att det finns utrymme i livet – tid, energi och engagemang. Som familjehem eller kontaktfamilj finns stöd, handledning och utbildning att få från Robertsfors kommun. Det utgår även ekonomisk ersättning från socialtjänsten.

Intresserad?
Välkommen att ringa 0934 – 140 00