Sommarlovsföretagare 2018

i Category: | 1 min läsning

Programmet syftar till att stimulera unga människors entreprenöriella förmågor och bygger på att ungdomar får starta och driva en egen verksamhet som sitt ”sommarjobb”. Det är ett program med respekten för ungdomars egna idéer som grundprincip. Sommarsäsongen 2018 omfattar totalt åtta platser. Lottning sker om antalet ansökningar är fler än antalet platser. Projektet sommarlovsföretagare skall ge ungdomar i åldern 16 tom 18 år kunskap om och förståelse för företagandets och arbetslivets villkor och betydelse. Ungdomarna driver under sommaren 2018 ett miniföretag från start till avveckling med stöd av lärare och rådgivning från näringslivet.

Försäkringsvillkor för deltagande:

  1. Ungdomar med ålder till och med 18 år. (Ungdom = minderårig som fullgjort sin skolplikt och som fyller minst 16 år under innevarande kalenderår.)
  2. Ungdomar måste studera vidare på gymnasienivå under höstterminen 2017.

Huvudingredienser i programmet:

  • Kickoffvecka med inspiration och kunskapspåfyllnad.
  • Startkapital och försäkring
  • Aktiv sommarperiod om 3-8 veckor
  • Tillgång till handledare under aktiv sommarperiod.
  • Reflektionsträff med avslutshjälp.

Alla sommarlovsentreprenörer skall få tillgång till en mentor och om Du, som en av åtta, vill ställa upp som mentor för detta trevliga framtidsprojekt – kontakta Olle Norberg på olof.norberg@robertsfors.se eller 0934-14001

Du som är intresserad av att medverka i programmet kontakta Olle Norberg 0706-11700 eller olof.norberg@robertsfors.se

Robertsfors kommun stöder ungdomar som vill starta eget företag!