Ansök till Yrkesvux

i Category: | 1 min läsning

Intresserad av att ansöka till Yrkesvux? Yrkesvux kan man säga är en yrkesutbildning på komvux. Du läser en utbildning för ett specifikt yrke. Med program menas flera sammansatta enskilda kurser som skapar ett helt program. I Robertsfors kommun är det möjligt att ansöka om yrkesvuxutbildningar via Lärcentrum.

Tanken med yrkesvux är att du ska läsa ett helt program som gör att du ska kunna komma ut direkt på arbetsmarknaden efter din utbildning. Vilka program och yrkesvuxutbildningar som erbjuds är olika från kommun till kommun. Exempel på yrkesvux i närområdet är:
– Installationselektriker, industrielektriker, djurvårdare och bussförare via VUX i Skellefteå. Dessa kan ses genom att klicka på följande länk: (extern-länk).
– Bussförare via Liljaskolan i Vännäs, vilket kan ses genom att klicka på följande länk: (extern-länk).

Utbildningarna är förlagda till andra orter men öppna för ansökan för elever i Robertsfors kommun. Ansökan ska fyllas i och skickas till Lärcentrum i Robertsfors, vilket även anges i följande nedladdningsbara blankett
(Ansökan Yrkesvux-nedladdningslänk).

Om ni har några frågor kring ansökan kan ni kontakta kommunens Utredningssekreterare genom:
– ino@robertsfors.se
– 0934-140 04

Att läsa på komvux ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN. Ta kontakt med CSN för mer information om studiemedel.