Sommarlovsaktiviteter 2017

i Category: | 3 min läsning

Till sommarlovet 2017 har föreningar haft möjlighet att söka bidrag för att arrangera gratis sommarlovsaktiviteter för barn och unga mellan 6-15 år gamla. Bidragen har tillfallit följande aktiviteter som arrangeras gratis för barn och unga under sommaren:

Minikollo med bad – v.25

Arrangerades av Djäknebodas byaförening under v.25 i Sjöstugan. Glasfusion, bygga drake, armband – Paracord(Smyckestillverkning), binda flugor, bygga gummisvärd/slangbellor, scrapbooking/papper göra ett vykort.

Discgolf – Torsdagskvällar med start 29/6

Är du mellan 7-15 år och vill testa discgolf? Eller har du redan testat men vill lära dig mer? Ta med dig en kompis, en förälder eller kom själv så finns vi från Wasteland Discgolf på plats för att ge instruktioner och tips.

Alla som deltar kommer få en egen disc att spela med som de får behålla efteråt.

Priser kommer också att lottas ut bland alla som deltagit vid tillfällena. Preliminärt avslut 27/7.

Plats: Bruksudden i Robertsfors
Dag: Torsdagar 29/6 t.o.m 27/7
Tid: 18.00 – 19.30
Arrangör: Wasteland Discgolf

Fotbollsteknikskola – V.26 samt v.32

Vecka 1: Måndag 26/6 – Torsdag 29/6 kl.16.00-17.00 arrangeras teknikskola nere på Stantorsvallen för barn och ungdomar mellan 10-15 år. I teknikskolan tränar vi på olika moment bland annat jonglering, nickning, tillslag, skruva en boll och frisparkar. Instruktörer hämtas ur RIK´s A-lag.

Vecka 2: Måndag 7/8 – Torsdag 10/8 kl.16.00 – 17.00 arrangeras den andra delen av teknikskolan nere på Stantorsvallen. Nya som gamla barn hälsas välkomna.

Drop-in. Ingen anmälan krävs.
Arrangör: Robertsfors IK

Fotbollsgolfbana – Början på juli

Under sommaren kommer en fotbollsgolfbana anläggas på Stantorsvallen. Syftet är att öka möjligheten till spontansport. I kiosken nere på Stantorsvallen finns möjlighet att kvittera ut bollar och scorekort. Banan beräknas vara i drift i början av juli.

Arrangör: Robertsfors IK Fotboll

Fiskeläger – 14-16 juli (fre-sön)

Kostnadsfritt fiskeläger för ungdomar 10-17 år. Här finns möjlighet att få lära dig lite mer om fiske på olika sätt. Utrustning finns till alla. Vi kommer att fiska från båt och land, använda oss av olika fisketekniker och lära oss om matlagning, sjövett och allemansrätt. Vi kommer att bo tillsammans på Västanträskbygden byagård och hålla till i och kring Stora Bygdeträsket. Max 30 deltagare.

Krav om man vill fiska från båt: Egen flyttväst.

För mer information, kontaktperson och anmälan kontakta Rasmus Stenborg på 070 – 200 51 88 eller stenborg.rasmus@gmail.com

Arrangör: Älvräddarna Robertsfors & Fiskevårdsförening.

Prickskytte – 19 juli

Välkommen att prova på prickskytte. Vi kommer lära ut hantering och regler. Enklare lunch kommer att serveras men viktigast av allt, vi kommer att ha roligt! Ring och anmäl på: 076-774 09 34.

Plats: Gumboda Skjutbana
Tid: 10:00 – 14:00
Arrangör: Ånäset Skytteförening

Toppklättring – 10–13 aug

Välkommen att prova på topprepsklättring och boulering (som passar höjdrädda problemlösare). Klättring är något som passar alla och för att du ska ha möjlighet att prova på får du låna klätterskor av oss. Ta med hjälm om du har. I övrigt krävs inga speciella kläder. Vi bjuder alla barn på fika. På plats finns både manliga och kvinnliga ledare.

OBS! Vid regn kan vi inte klättra utan skjuter det till nästkommande vecka.

Anmälan sker till: jens.wahlstroem@gmail.com

Du kan anmäla dig till en eller flera dagar.  Ange ålder och namn, mobilnummer till förälder samt vilka dagar du vill gå och ev allergi eller dylikt som kan vara bra för ledarna att känna till.

Plats: Djäkneboda “gamla stenbrottet”
Arrangör: NDSK
Tid: 13:00 – 17:00

Två Ridläger – Med start 14 aug

Två ridläger i augusti med övernattning indelade i olika åldrar och kunskapsnivåer. Från nybörjare till barn med någon ridvana. Ett ridläger på 2 dagar och ett läger på 3 dagar. För anmälan och mer information kontakta Mellanbygdens Ryttarförening, Maria Jonsson på 070-371 89 93 eller maria.gunilla@hotmail.com

Period: 14-18 aug
Arrangör: Mellanbygdens Ryttarförening