Ungdomsstipendium 2016

i Category: | 1 min läsning

Kommunstyrelsen delar årligen ut ett ungdomsstipendium på 10 000 kronor. Detta skall utdelas till ungdom, enskild eller i grupp, som genom sitt kunnande/agerande – idrottsligt, kulturellt eller på annat sätt gett kommunen god PR.

Årets stipendium delades ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 7/6 och tillföll David Olofsson från Överklinten född 2001 och verksam inom ridsporten. Stort grattis!

Nedanför finns nominering av pristagaren att läsa.

David Olofsson

David Olofsson från Överklinten har under säsongen 2015 tagit sig till SM final och intagit prispallen på Svenska ridsportförbundets SM i ponnyhoppning, Sundsvall, genom att placera sig på en sjätteplats på sin häst Ekhagens Poetics Love som David själv tagit upp genom klasserna hela vägen från lägsta hoppklass till den högsta under de sista fyra åren. Utöver detta placerade sig David 5:a i samband med SM i inverkansridnings cup med final på Sundbyholm i juli 2015. Konkurrensen inom ridsporten är enorm. Prestationen att plocka fram en unghäst som tar sig hela vägen fram till SM-final förtjänas att uppmärksammas. I en djuridrott handlar det inte bara om den idrottsliga prestationen i sig, utan även om en livsstil där du tar hand om ditt djur dygnets alla timmar.