Olympia

i Category: | 1 min läsning

Under veckan har Tundalsskolan haft internationellt besök på plats inom ramen för ”Olympia”. Ett tre årigt Erasmusplusprojekt som nu är inne på sitt andra år. Deltagande länder förutom Robertsfors, Sverige är Tyskland och Liechtenstein. Delegationen som har besökt Robertsfors och Tundalsskolan för projektets andra workshop består av 8 lärare och 12 elever. Där eleverna har fått bo hemma hos värdelever i åk.8.

Temat för workshopen i Robertsfors har varit teambuilding och att arbeta med att sätta upp egna mål när det gäller t.ex. skola, hälsa, fritid och sedan planera för hur man bäst når dessa.

Veckan har varit fylld av olika händelser. I söndags genomfördes bland annat en aktivitetsdag vid Siknästorpet där värdelever och deras familjer deltog tillsammans med gästerna och inblandade lärare från Tundalsskolan. Totalt deltog ca 85 personer i aktivitetsdagen. Under onsdag förmiddag arbetade eleverna med s.k. moodboards/målbilder där de fick sätta ihop ett kollage med bilder med olika mål som de har satt upp att uppnå. Bland de olika elevernas mål kan bland annat nämnas, ”Ta sig till länslaget i handboll”, ”Bli bättre handbollsspelare” och ”Få bättre betyg i skolan”. Under torsdag avslutas veckan med ett ”Fairwell-party” där deltagande elever kommer att få presentera sina målbilder för övriga deltagare.

Hemma hos värdfamiljerna har stämningen varit fantastisk! Längre middagar, mera prat vid middagsbordet och jakt för att få se älg kan nämnas som några grejer. På fritiden har ungdomarna själv ordnat olika aktiviteter för de gästande ungdomarna. Det har under veckan bland annat blivit sena grillkvällar, deltagande på fotbollsträningar och Laserdome i Umeå.

Nästa gång de möts blir i Tyskland och för projektets sista workshop. Då är det en delegation från Tundalsskolan som får lämna landet för ett besök som ger nya erfarenheter i livet.