Robertsfors kommun söker kommunchef

i Category: | 1 min läsning

Robertsfors Kommun har ambitionen att vara Sveriges bästa kommun 2020. Tillsammans skapar vi hållbar tillväxt, förenat med en kreativ hälsosam och trygg livsmiljö. Kommunens viktigaste uppgift är att ge bra service av tjänster, utbildning, vård och omsorg.

Arbetsbeskrivning
Som kommunchef är du direkt underställd kommunstyrelsen och har det yttersta ansvaret för kommunens verksamhet. Din uppgift är att arbeta för att optimera kommunens organisation och övergripande leda kommunens olika verksamheter. Du inspirerar och motiverar chefer och medarbetare att arbeta för att kommunens övergripande mål uppnås och ser till att politiska beslut genomförs. Du leder ledningsgruppen och tillsammans arbetar ni strategiskt och långsiktigt. Du är kommunens högsta tjänsteman.

Du kommer att ha en viktig uppgift att samverka med det lokala näringslivet, stödja näringslivsutveckling och att externt representera Robertsfors kommun i olika sammanhang. Ett samarbete i Umeåregionen är självklart där fokus är att främja näringsliv och tillväxt, och tillsammans arbeta för bra livsvillkor och samhällsservice i regionen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har dokumenterad ledarbakgrund på strategisk nivå och är trygg i din roll som ledare. Du har intresse och kunnande för att bidra till kommunens tillväxt, välfärd och har insikt och förståelse för arbete inom en demokratisk styrd organisation. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har akademisk utbildning eller motsvarande relevant utbildningsbakgrund. Det är meriterande om du har kunskap om arbete inom offentlig sektor.

Robertsfors kommun lägger stor vikt vid din personliga kompetens. Då anställningen innebär mycket kontakter såväl internt och externt är det väsentligt att du har lätt att kommunicera. Som person är du även övertygande, prestationsinriktad, lyhörd, demokratisk, anpassningsbar och socialt säker.

Placeringsort
Robertsfors

Kontaktpersoner/Ansökan
I denna rekrytering har Robertsfors Kommun valt att samarbeta med Experis Sverige. Om du har frågor eller vill veta mer om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Tom Jakobsen, tom.jakobsen@se.experis.com
eller mobil 070-270 27 67.
Tjänsten söker du via experis.se (extern-länk)
Sista ansökningsdag är den 17 januari 2016.

Fackliga företrädare i denna rekrytering är:
Marie Wiberg, Ledarna, 0934 -102 97
Katarina Jonsson, Kommunal, 0934 – 141 94
Karl-Arne Aronsson, Vision, 0934 – 140 11
David Grahn, Svensk Chefsförening, 0934 – 140 32
Jan Sundling, Akademikerförbundet SSR, 070 – 621 34 55