Robertsfors – Årets företagarkommun!

i Category: | 1 min läsning

Branschorganisationen Företagarna har utsett årets företagarkommun i Västerbotten. Efter att ha klättrat hela 261 placeringar i riket tillfaller priset Robertsfors! I tre av de fyra kategorierna rankas kommunen bland de 90 främsta. Bäst lyckas man när det gäller kreditvärdighet där 69 procent av kommunens företag fått en ökad kreditvärdighet, vilket ger Robertsfors första platsen i kategorin i hela riket. I tre av fyra kategorier rankas Robertsfors bland de 90 främsta.

Ifjol placerade sig Robertsfors på plats 287 i riket. I år har man klättrat hela 261 placeringar och placerar sig på plats 26 i riket. En fantastisk klättring! De tre omsättningsmässigt största aktiebolagen i Robertsfors är Elementsix AB, Cue Dee AB samt Mellanbygdens Transport AB (MTAB).

På presskonferensen delades ett diplom ut till MTAB, som fick stå som representant för de aktiebolag inom Robertsfors kommun som haft den bästa utvecklingen i länet mellan bokslutsåren 2013 och 2014. På bilden syns från vänster Torbjörn Halvardsson, regionchef Företagarna i Västerbotten, Dage Munter, vd på MTAB samt kommunstyrelsen ordförande Patrik Nilsson.

Årets Företagarkommun är ett gemensamt projekt mellan Företagarna och UC. Syftet är att uppmärksamma de kommuner där företagandet utvecklats bäst under det gångna året. Du kan här ladda hem rapporten och läs mer om resultatet: ÅFK Västerbottens län 2015 (pdf-dokument) . Ta del av Power-Point presentationen från presskonferensen: ÅFK2015 Västerbotten (pdf-dokument).