Kulturnatta i Umeå lördag 24 maj 2014?

i Category: | 1 min läsning

Vill du uppträda under Kulturnatta?

Nu kan du som kulturutövare i kommunen anmäla dig till Kulturnattas scen för Umeåregionens kommuner i Umeå.Nu kan du som kulturutövare i kommunen anmäla dig till Kulturnattas scen för Umeåregionens kommuner i Umeå. Kulturnatta firar 10 år och även i år har kranskommunerna en egen scen för kulturutövarna i sina respektive kommuner. 

Umeåregionens kranskommuner (Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln och Vännäs) och arrangörerna av Kulturnatta samarbetar för att lokala kulturgrupper ska få möjlighet att uppträda inför publik. Tider finns att anmäla sig för att uppträda mellan kl 12.00 och fram till midnatt lördag den 24 maj. Erbjudandet gäller för alla sorters kulturutövare i alla tänkbara åldrar och vi strävar efter ett brett utbud. Allt från solister, till körer, enskilda musiker och musikgrupper inom exempelvis pop, rock, jazz, folkmusik mm, till teatergrupper, berättare, dansare m fl. Även utställare och hantverkare är välkomna att bidra i området kring scenen. Kulturnatta är ett stort arrangemang där ungefär 150 olika kulturarrangörer/organisationer arrangerar runt 300 olika kulturhändelser i Umeå centrum under samma dygn och under samma flagg- Umeå Kulturnatta. Under dygnet kommer tiotusentals besökare till stadskärnan. Kulturnatta är Umeås största återkommande arrangemang och det baseras på det lokala kulturlivet och gäster från region och omvärld. Det har ett brett och omfattande program- från amatörer till proffs, från spets till bredd (för mer info se www.kulturnatta.com).

Under kulturhuvudstadsåret 2014 firar Kulturnatta 10 år och det med många extra satsningar, bland annat utökad marknadsföring och fler sponsorer som presenterar dragplåster. Kulturnatta har bjudit in kranskommunerna till att delta i eventet. Ta chansen att delta och synas med er verksamhet! 

Vi tänker oss ett program på cirka 20 minuter som riktmärke. Ljus och ljud finns på plats och vi samarbetar med en ljudtekniker under dagen. Scenansvarig kommer även att finnas på plats. Det är gratis att delta. Inga arvoden erbjuds men däremot reseersättning och mat. Anmäl dig/er redan nu! Begränsat antal platser.

Kontaktinformation:

Anmäl er via mejl till Ewa Forsman. Sista anmälningsdag 7 april!