Tobias Rosencrantz

Samhällsbyggnadschef sätter nytt banrekord!

I helgen avgjordes den fjärde upplagan av Vännästrampet. Drygt 40 cyklister hade sökt sig till Vännäs för att köra årets upplaga. Snabbast på de tolv milen? Tobias Rosencrantz, Samhällsbyggnadschef Robertsfors kommun och tävlandes för Sävar CK.

Tobias cyklade sträckan på 3 timmar och 12 minuter och kunde avgöra loppet efter en rafflande spurtduell där han visade sig vara starkast. Det här var det andra loppet på kort tid som han vinner, senast segrade han i Krafttrampen i Skellefteå.

Efter ett längre uppehåll återupptog han cyklingen för bara ett år sedan. – Jag tävlingscyklade tills jag var i 20-årsåldern men blev less och tröttnade, så jag har stor erfarenhet från cyklingen säger Tobias. 38 år gammal, 18 år senare och några kilon för mycket (enligt honom själv) har han satt sig på cykeln igen. -Cykling är en mycket bra motionsform som inte alls är lika slitsam som löpning och jag har kunnat träna på väldigt hårt under vintern, avslutar Tobias. Robertsfors kommun vill passa på att önska honom lycka till när han nu trampar vidare mot sin tredje seger.

Senast uppdaterad: 15 augusti 2014, 10:01:23