Språkvän

Vill du vara språkvän till en nyanländ i Robertsfors Kommun? För våra nyanlända är det viktigt att träffa och få kontakt med personer i kommunen för att lättare komma in i samhället, lära sig språket och få nya vänner. Ett socialt nätverk är av stor betydelse för att förstå och bli delaktig i det svenska samhället. Din insats kan betyda mycket.

Vad innebär det att vara språkvän

  • Verksamheten bygger på integration genom personlig kontakt. Den ska vara ett ömsesidigt utbyte som präglas av frivillighet och respekt. Som språkvän ställer du upp ideellt som kontaktperson. Du blir ett stöd och en länk till det svenska samhället. Personerna matchas utifrån gemensamma intressen och erfarenheter.
  • Ni träffas på fritiden, pratar, umgås och gör saker tillsammans. Ni bestämmer själv hur ofta och hur länge ni ska ha kontakt. Ni kan ta en promenad eller gå till biblioteket, göra en utflykt, gå på café eller hjälpa till med läxor eller utöva någon sport. Kort sagt, vad som helst som ni kommer överens om.

Vem riktar vi oss till?

  • Personer med utländsk bakgrund som vill förbättra sina svenskkunskaper (språk/kultur/traditioner m.m.)
  • Frivilliga personer med svensk språk- och kulturkunskap som vill träffa personer med utländsk bakgrund och göra en god samhällsinsats. Man behöver inte vara född i Sverige för att delta.

Vill du veta mer kontakta Ewelina Persson integrationsassistent.

Kontaktperson

Integrationsassistent

Ewelina Persson

Telefon: 0934-140 54

Mobil: 070-639 67 00

eln@robertsfors.se