Information från Robertsfors kommun med anledning av coronaviruset Covid-19. Till information
Vit skåpbil med kåpsläp parkerad framför en vid verkstadsbyggnad. Skylt med texten Bruksam ovanför garageporten.

Bruksam returmarknad

Bruksam är Robertsfors returmarknad, en kretsloppsbutik där du kan fynda möbler, heminredning, textilier med mera. Varorna kommer både från privatpersoner och från kommunens överskott. Bruksam är en del av den kommunala verksamheten och fungerar även som plattform för personer som vill närma sig arbete eller studier.

❗ På grund av Covid-19 är Bruksam returmarknads butik stängd för obokade besök. Ring 070–239 50 82 för att boka tid. Bilder på varor till salu läggs upp på Bruksams Facebooksida.❗

Bruksam butik

På Bruksam hittar du allt från teknik, belysning, små och stora möbler till smycken och porslin. Allt är genomgånget av Bruksams personal. Genom att handla här sparar du pengar och bidrar till ett hållbarare samhälle.

Inlämning

Förutom kommunens överskottsmaterial som finns till försäljning, kan även du som privatperson lämna in saker som går att återanvända. Vi har även möjlighet att hämta saker hemma hos dig. Du kan beställa hämtning via Bruksams beställningsformulär.

Genom att lämna här så minskar du sopberget och värnar om miljön. Du stöttar också en verksamhet som skapar arbetstillfällen och arbetsträning.

Kommunal återanvändning

Bruksam tar hand om kommunens överskott och gör det tillgängligt för kommunens verksamheter. Det den ena verksamheten inte längre behöver kan en annan verksamhet ha nytta av. På så sätt minskar behovet av att köpa nytt inom kommunen.

På Bruksam kan du också

  • Hyra Rotegården
  • Köpa latrintunnor
  • Hyra vassklippare

Du kan även följa Bruksam på Facebook, se länk nedan.

 

Vid Jenningsskolan, adressen: Hantverkargränd 5, 915 31 Robertsfors

Tisdag, onsdag och torsdag: 13:00-17:00
Sista lördagen varje månad: 11:00-14:00

Arbetshandledare Ewelina Persson: 0934-14054
Butik: 070-239 50 82

Måndag-fredag kl. 08.0015.00 tar vi emot saker via stora porten. Du kan även kontakta oss på telefonnummer 070-239 50 82 eller maila till bruksam@robertsfors.org.
Vi har även möjlighet att hämta saker. Du kan beställa hämtning av saker via Bruksams beställningsformulär påföljande webbadress: http://bit.ly/3uCznVv

Du kan köpa latrintunnor måndag-fredag kl. 08.00-15.00 om inget annat anges. Vi tar endast emot swishbetalning. Gå in via stora porten.

Kontaktperson

Arbetshandledare Bruksam

Ewelina Persson

Telefon: 0934-140 54

Mobil: 070-639 67 00

eln@robertsfors.se

Relaterade länkar: