Information från Robertsfors kommun med anledning av coronaviruset Covid-19. Till information
Närbild på händer som vevar kastspörulle, i bakgrunden strömmande åvatten och skog.

Fiske

Är det någonting Robertsfors kommun kan stoltsera med så är det riktigt bra fiskevatten i naturskön miljö. Fisket har alltid haft stor betydelse i bygden, det vittnar byanamn som Laxbacken och Siknäs om. För den moderne fiskaren kan riktigt stora ädelfiskar hamna på kroken, om du är tillräckligt skicklig vill säga.

Rickleån

Rickleån, som flödar från Bygdeträsket och mynnar ut i havet mellan Rickleå och Bygdeå, är kanske det mest kända fiskevattnet som lockar sportfiskare från hela Sverige. Här kan du få riktigt bra havsöringsfiske i fin strömvattenmiljö. Nästan hela Rickleåns sträckning är lättillgänglig från bilväg och det finns flera fina fiskeställen med vindskydd och grillplatser. Ån lämpar sig väl för flugfiske.

Put and take

Hakatjärn i Estersmark, Abborrtjärn i Kålaboda, Långsjön i Åkullsjön och Jomarkstjärn i Jomark är fyra fina put and take-sjöar där öring och regnbåge sätts in. Vid sjöarna finns bryggor, grillplatser och i vissa fall vindskydd/grillstuga.

Havsfiske

En lång kuststräcka mot Bottenhavet erbjuder också ett bra sportfiske, bland annat ett bra harrfiske på vissa områden.

Fiskekort

I de flesta vatten krävs fiskekort, dessa säljs av berörd fiskevårdsområdesförening och till viss del även på fiskekort.se. I Robertsfors kommun finns sju fiskevårdsområden, rätt förening hittar du lättast via www.fiskekartan.se/

Välkommen att hitta dina egna bästa fiskeställen!

Dokument: