Sommarlovsföretagare

Bor du i Robertsfors kommun och är du mellan 16-18 år och vill starta eget i sommar? I så fall har du kommit rätt. Du kan bli en sommarlovsföretagare! Med stöd av lärare och rådgivning från näringslivet får du hjälp att utveckla din idé till ett miniföretag under sommaren 2017. Låter det intressant? Klicka här för att komma igång med en ansökan redan idag.

Sommarlovsföretagaren skall ge ungdomar i åldern 16 tom 18 år kunskap om och förståelse för företagandets och arbetslivets villkor och betydelse. Programmet syftar till att stimulera unga människors entreprenöriella förmågor och bygger på att ungdomar får starta och driva en egen verksamhet som sitt ”sommarjobb”. Det är ett program med respekten för ungdomars egna idéer som grundprincip. Provåret 2017 omfattar totalt åtta platser. Lottning sker om antalet ansökningar är fler än antalet platser.

Krav för deltagande

  • Delta i hela uppstartsveckan
  • Driva företaget minst 3 veckor, max 8 veckor
  • Delta på handledning, minst 1 gång/vecka
  • Skriva dagliga anteckningar, enklare bokföring
  • Göra ett s.k. årsbokslut/rapport
  • Följa arbetsmiljöregler
  • Max inkomst 18700:-

Ansökan

Ansökan görs på Ansökningsblankett Sommarlovsföretagaren 2017 (pdf-dokument) och ska finnas Robertsfors kommun tillhanda senast 30 april. Ansökan kan skickas via post till Olof Norberg, Kommunledningskontoret, Robertsfors kommun, 915 81 Robertsfors eller e-post till olof [dot] norberg [at] robertsfors [dot] se

Antagning

Antagningsbesked skickas ut i början av maj. Har du blivit en av de antagna är sista dagen att tacka ”Ja” / ”Nej” till din plats senast fredagen den 19 maj. Tackar du Nej till din plats kommer den erbjudas till någon annan.

Kontaktperson

Näringslivansvarig

Olof Norberg

Telefon: 0934-140 01

olof.norberg@robertsfors.se